Успех за България на Олимпиадата в Пекин

0
309

Да са живи и здрави младите надежди на България!

Радостни новини от Пекин, заради отличното представяне на  Александра Фейгин. Няма да има медал – конкуренцията е свръх голяма, но отива на финал във волната програма Сн: ФБ 

Поводът за радост ни донесе Александра Фейгин.

Журито оцени българската надежда с 59.16 точки. От тях за технически елементи получи 32.36 точки. А за компоненти на програмата Александра беше оценена с 26.80 точки.

Този резултат на младата българска фигуристка няма да донесе медал за страната ни. Тя ще се класира на около 20-то място. Към момента все още не е приключило крайното класиране.

Но този резултат отвежда Александра Фейгин за участие във волната програма. И това е огромно постижение за нашата страна. А на волната програма Алекс има отличен шанс да се представи още по-добре. А до волната програма допускат само класиралите се до 24-то място.



Александра е изключително талантлива спортистка. Тя е двукратна шампионка на България през 2017 и през 2019 г. Носителка е на купата „Денкова-Стависки“ през 2018 г., както и на купата на София през 2019 г.

В Пекин Александра успя да изпълни всички скокове чисто и без грешки. Това са  двоен аксел, троен ритбергер, комбинация троен тулуп.

Алекс споделя пред БНТ, че била спокойна на леда. Не се притеснявала по време на изпълнението. Чувствала се добре подготвена. И се надява да успее да се представи подобаващо на волната програма.

Александра е само на 19 години. Бъдещето й се очертава голямо и блестящо!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.