Бастет – мистерията на Странджа

0
788

Една от най-мистериозните истории, свързани със Странджа, е тази за египетската богиня Бастет – тракийска принцеса с тяло на жена и глава на котка, която е едновременно човек и богиня, живяла в Древен Египет, но погребана според последната си воля на родна земя

твърди се, че всичко започва през 1981 година, когато иманярят Мустафа показва на Людмила Живкова странна карта от животинска кожа, върху която има изобразени някакви неразбираеми знаци, указващи според мъжа гробницата на египетската богиня Бастет. Мустафа дори посочва и точното място на въпросната гробница – под скала в местността Седлото, между върховете Голямо и Малко Градище.

бастет
Една от най-мистериозните истории, свързани със Странджа, е тази за египетската богиня Бастет

Разказва се, че Людмила Живкова силно се впечатлява от историята за Бастет, като впоследствие картата е показана и на Ванга, която разкрива, че принцесата е положена преди хилядолетия в донесен от Египет саркофаг от черен гранит, изписан с непозната писменост, в която е закодирана историята на света, и държи в ръцете си жезъл от непознат материал, излъчващ енергия към Космоса. Пророчицата обаче предупреждава свещеното място да не се пипа по какъвто и да било начин.

Впоследствие обаче е организирана експедиция в малък състав, прекратена със смъртта на Живкова, а историята за Бастет се обгръща с мистерии, чието разгадаване може би предстои.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.