Пред нас е най-вкусната и лесна бъркана пица (хит рецепта)

0
227

Тази бъркана пица ще ви вземе акъла

бъркана пица
Най-вкусната и лесна бъркана пица е пред вас

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусна, неустоима и страшно лесна пица – бъркана пица. Става любима на всеки, който я вкуси и сме сигурни, че ще си оближете пръстите.

Трябва ни едно яйце, две чаши брашно, една щипка сол и чаша хладка вода с лъжичка захар в нея. Във водата със захарта добавяме и кубче мая и оставяме сместа, докато маята се разтвори.

После изсипваме всичко посочено дотук в голяма купа и започваме да бъркаме, но задължително с лъжица, а не с миксер. Може и да ви заприлича малко на смес за кекс, но не се тревожете – така трябва.

След като разбъркаме добре, поставяме готовата смес в тавичка с брашно, която е намазнена предварително и изчакваме около двадесет минути, за да престои. А после следва най-приятната част – реденето на плънката.



За плънката е добре да имаме няколко нарязани домати, или доматен сос, шунка или друг колбас по избор, а може и пилешко филе, кисели краставички, гъби мариновани от буркан, сладка царевица, една нарязана червена чушка.

Може да настържете малко пармезан и задължително слагаме най-отгоре кашкавал.

Печем във фурната докато тестото бухне апетитно, плънката се поизпече, а кашкавалът се разлее върху нея така вкусно, че повече не можем да й устоим.

Вадете я, режете и започвайте сладко да хапвате, с каквото имате под ръка – кетчуп, майонеза или горчица – все едно, важното е да е с кеф.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.