Ето ги най-сочните и вкусни пилешки бутчета с картофи на фурна

0
3398

Тези пилешки бутчета с картофи на фурна се топят в устата

пилешки бутчета с картофи
Уникални са тези вкусни пилешки бутчета с картофи

Предлагаме ви рецептата за най-вкусните и сочни пилешки бутчета с картофи на фурна. Стават разкошни и наистина ще си оближете пръстите. Много, много ароматни и апетитни, ще останете доволни.

Трябват ни 600 грама пилешки бутчета, 800 грама картофи, сто грама масло, една лъжица червен пипер, една лъжичка черен пипер, една лъжица сушен розмарин, една лъжица сушена мащерка, сол на вкус.

Първо трябва да си измием пилешките бутчета и да ги сложим в една тенджера. Заливаме ги с вода и ги оставяме да се варят, докато не се образува пяна на повърхността им. Това отнема около 20-ина минутки.

После си ги изваждаме, отцеждаме ги хубаво и обилно ги поръсваме с необходимите подправки.



Взимаме си една тавичка и в нея си поставяме вече обелените и нарязани на кубчета или парчета картофи. Върху картофите си разпределяме бутчетата и заливаме ястието с пилешкия бульон, в който сме си варили бутчетата.

Сипваме от бульона толкова, колкото да се покрият наполовина картофите и бутчетата, а после добавяме към тях и нарязаното на парченца масло.

Пъхаме ястието да се пече във фурната, която е загрята на температура от 200 градуса. Печем около час или докато видим, че месцето и картофите са готови. Ако е необходимо си добавяме и още от бульона.

Уникално вкусни стават тези пилешки бутчета с картофи, защото добре подбраните подправки им придават неустоим вкус. Със сигурност ще се насладите на обяда и вечерята си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.