Кралица Елизабет Втора поздрави българите по случай 3 март

0
428

Днес България празнува своя национален празник

Кралица Елизабет Втора поздрави всички българи по случай 3 март, заедно с други кралски особи и лидери на държави Сн: ФБ

По традиция световните лидери поздравяват празнуващите.

Президентът на страната получава поздравителни адреси от целия свят. Съответно и той изпраща такива за националните празници на другите държави.

Кралица Елизабет Втора е сред първите световни лидери, които поздравиха днес българите за 3 март.

Британският монарх също така отправи своите най-добри благопожелания към целия български народ.



Тази година кралица Елизабет Втора празнува два юбилея. Единият е 70 години на трона, а вторият е 95-годишен рожден ден.

По случай 3 март у нас са получени поздравления още от императора на Япония Нарухито, от краля на Испания Фелипе VI, от краля на Белгия Филип.

От президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. От президента на Китайската народна република Си Дзинпин. От президента на Израел Ицхак Херцог, от президента на Палестина Махмуд Аббас и други.

Американският президент Джо Байдън също е изпратил празнични поздравления до България. Той подчертал, че САЩ ще продължи да бъде непоколебим партньор на България за отстояване върховенство на закона; за укрепване на демократичните институции. В борбата с корупцията и за просперитета на всички български граждани.

В ситуацията на война между Украйна и Русия изглежда странно, но Владимир Путин също е изпратил поздравления до българския президент.

Руският президент изразил почит към саможертвата на всички български опълченци и на руските войници. Те са воювали заедно за свободата на България, писа kmeta.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.