Нагли измамници тиранизират българите

0
269

Отново посегателство върху спокойствието на българите, след като научихме, че нагли измамници тиранизират беззащитните хора

В Южна България обикаля банда, която тиранизира възрастните и беззащитни хора като насила подменя техните здрави улуци, за да им вземе парите.

българи
Нагли измамници тиранизират българите

Ако читателите вечер следят редовно новините по bTV, помнят, че миналата седмица възрастна жена на 81 години беше пребита жестоко, защото се оказало, че има вкъщи само 10 лева, напълно недостатъчни за наглите роми, които без да са получили позволението на баба Яна, сменили нейните улуци.

След като видял репортажа по bTV, сигнал до медията подава мъж, който разказа как един месец преди да бъде пребита баба Яна, по същия начин роми нахлули в дома на неговия баща в с. Окоп, Ямболско.

Без да питат дядо Руси, ромите свалили здравите улуци, направили дупки с отверка, за да покажат, че не са годни и са станали за подмяна. Скачили новите улуци и  поискали 240 лева за свършената работа.



Дядо Руси извадил късмет, че по това време неговият син от Ямбол се прибрал и заварил двора на дома си, окупиран от ромите, а дядо Руси загубил ума и дума от ужас.

Синът дал поисканите 240 лева, за да няма проблеми с наглите изнудвачи, но успял да види номера на колата, който съобщил в полицията, защото смята, че това са същите бандити, пребили жестоко баба Яна.

Затова, уважаеми читатели, предупредете вашите възрастни родители, дядовци и баби не само по селата, но и в града, да държат заключени портите си не само през нощта, но и през деня.

По този начин ще могат поне малко да се предпазят от набезите на подобни нагли измамници.

Когато натрапниците стоят вън на пътя при заключена врата, дори и да викат, хората не изпитват такъв панически страх.

Запишете с големи букви и цифри номер 112 и покажете как при нужда възрастните хора, дори и по-малките деца, да звънят на полицията и да подават сигнали ако изпаднат в подобно ужасно положение.

Защото дори и да започнат да викат за помощ, може никой съсед да не откликне. Но пък ако решат да позвънят по телефона на съседите, те трябва да се обадят на полицията.

Затова напишете с големи числа вашите телефони, тези на съседи или други. Сложете листа на видно място на стената или на хладилника, защото в ситуация на стрес, човек забравя.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.