Това е новият ансамбъл по художествена гимнастика на България

0
294

Новият ансамбъл показа своите композиции за първи път

Това е новият национален ансамбъл по художествена гимнастика. Късмет на новите момичета, който трябва да прославят България Сн: БТА

Този уикенд ще се проведе Гран При на Марбея.

По този повод днес се състоя контролно представяне на съчетанията на всички гимнастички по художествена гимнастика. Своите съчетания представиха момичетата от ансамбъла и индивидуалните състезателки. Представянето беше в „Арена Армеец“, предаде БТА.

Момичетата от новия ансамбъл по художествена гимнастика са Вая Драганова, София Иванова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Биляна Везирска и Женина Стефанова.

На тези млади състезателки ще разчитаме да прославят България по целия свят. И да защитят успехите на техните предшественички.



Треньори на ансамбъла отново са Весела Димитрова и Михаела Маевска.

Илияна Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика, обяви, че новият ансамбъл ще участва тази година на всички състезания за Световни купи.  Няма да вземат участие в Ташкент. Но ще се включат във възможно повече и различни турнири. Участията ще им помогнат да свикнат да играят пред публика. Да станат устойчиви на спортната треска и на напрежението преди старта.

Първото участие за ансамбъла ще бъде Гран При на Марбея. След това предстои Световна купа в София, която ще се проведе от 8 до 10 април 2022 г.

Не пропускайте и видеото долу.

И още една позитивна новина от света на художествената гимнастика.

Генералният секретар на гръцката федерация по художествена гимнастика г-н Костас Пантазис е връчил специална благодарствена плакета на БФХГ.

Българската федерацията по художествена гимнастика е оказала безценна помощ за организиране в Гърция на състезание от Световната купа по художествена гимнастика.

Наградата е получена от Невяна Владинова, която е вицепрезидент на БФХГ и е водач на българската делегация.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.