Христос Воскресе! ЧИД на хиляди чудесни именници!

0
198

Христос Воскресе!

Честито Възкресение Христово! Честит Великден! Сн: ФБ

И тази година най-светлото и най-велико събитие в историята на човечество се случи! Честит Имен Ден!

Възкресение Христово е уникален ден  за Иисус Христос. След като страда на Голгота, Синът Божий изкупи нашите грехове и стана наш Спасител. Накрая  възкръсна и победи смъртта.

Възкресение Христово е уникален ден и за нас християните. Ние вече знаем, че не трябва да се страхуваме от смъртта.  Ще дойде Второто пришествие, когато всички мъртви ще възкръснат по примера на Сина Божий.

На Великден празнуваме и се радваме, но не трябва да забравяме Христос в своето ежедневие. Защото точно там ние  доказваме дали се доближаваме до неговото съзнание или не чрез нашите мисли и нашите дела.Началото на тържествата започват с най-великото живо чудо от новото време.

Великден празнуваме само в неделя, но Възкресение Христово почитаме цели 40 дена до Възнесение. И в продължение на 40 дни се поздравяваме с поздрава “Христос Воскресе!”

На Великден постите приключват и вярващите се храним с яйца и козунаци, с месо и млечни храни.

Имен ден на Великден празнуват стотици прекрасни имена. Велика, Велико, Величка, Величко, Великослава, Великослав.  Вела, Велка, Велко, Вельо, Велчо, Въльо, Вълко. Вели, Велина, Велислава, Велислав. Велимира, Велимир, Паскал, Паско, Паскуалина.

Бъдете живи и здрави!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.