Ето я оригиналната рецепта за уникалната салата Табуле

0
268

Тази салата Табуле е обичана по цял свят

салата Табуле,
Страхотна става тази салата Табуле,

Предлагаме ви рецептата за уникалната салата Табуле, но оригиналната рецепта, защото има доста наподобявания. Тя е обичана по цял свят и сме сигурни, че ако случайно не сте я опитвали, ще останете повече от доволни.

Трябват ни една чаша булгур, два домата, една краставица, две лъжици магданоз, две скилидки чесън, маслини, сока от един лимон, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да вземем булгура и да го поставим в подсолена и вряща вода. Съотношението между него и водата трябва да бъде 1 към 2. Оставяме го да ври за около пет минутки, а после го оставяме настрани, докато поеме.

После го разстиламе в една голяма и широка чиния и го оставяме да изстине. През това време ние пък си нарязваме на кубчета доматите и краставицата.



Пасираме си чесъна и също го добавяме към зеленчуците. Отгоре се слагат нарязаните на ситно маслини и магданоз, а накрая се полива хубаво и с лимоновия сок, както и със зехтина.

Когато видим, че булгура е вече изстинал, го прибавяме към зеленчуковата смес и объркваме много хубаво всичко това. Украсяваме си вкусната салата по желание.

Наистина става превъзходна тази салата, която е особено популярна сред Ориента. Дресингът я прави неустоима и всеки я харесва, свежа и апетитна.

Опитайте я и вие. Още повече, че е такава апетитна фантазия, че няма втора. А и дете може да я направи разкошно, защото е много простичка като рецепта.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.