Честит международен празник на 15 май!

0
279

Празникът на 15 май е учреден от ООН

Честит международен празник на 15 май на всички! Сн: ФБ

Генералната асамблея на ООН решава да бъде отдавана почит към семействата всяка година.

Затова през 1993 г. учредява 15 май като Световен (Международен) ден на семейството – International Family Day.

Друга задача, която ООН си поставя, е свързана с решаване на проблемите, които изпитват семействата по света.

Публична тайна е, че домашното насилие се шири във всички държави по света. Не само в бедните страни, но и в богатите. Не само в семействата на недобре образовани хора, а и в онези, в които членовете са постигнали научни титли, бизнес признание, високо социално положение и разполагат с огромни финансови възможности.



Семейството е онази социална единица, която трябва не просто да създава деца. А да се грижи за тяхното възпитание. За съжаление, дори и в 21 век има семейства, които не изпращат своите деца на училище.

Някои го правят поради липса на средства. Други, защото робуват на остарели традиции и догми. Като например ранното задомяване. Има родители, които експлоатират своите деца като ги заставят да просят или да работят.

Не е за подценяване проблемът, свързан с неравноправното положение на половете. В много страни по света жената все още е приемана като незначително същество. Тя няма права. Към нея се отнасят безпощадно лошо и унизително.

Точно ООН и неговите сътрудници са се ангажирали да решат всички тези, а и още много други проблеми. За да може всички хора по света да се радват на своите човешки права. Които трябва да бъдат зачитани както в семейството, така и в обществото.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.