Фокусникът Астор отлетя при звездите: Поклон!

0
162

Астор е едно от живите чудеса на България

Астор ни напусна, но остави своите безброй фокуси, записани на тв ленти и в интернет, за да радват и бъдещите поколения Сн: ФБ

През годините е изпълнил стотици хиляди пъти неговите илюзии и фокуси.

Разсмял е стотици хиляди хора у нас и по целия свят.

Реализирал е повече от 16 000 спектакъла.

Носител е на едни от най-престижните световни награди за фокуси. През 1981 г. получава „Златният Оскар“, присъден на Астор от Международното братство на маговете. Тази награда не е получавал никой друг фокусник от Европа.



Друго, особено ценно за Астор отличие, е наградата „Икар“ от Съюза на артистите в България през 2008 г. Категорията е „Вариететно изкуство“. Спектакълът „Али Баба“ е отличен в тази категория за изключителна оригиналност и атрактивност.

Световнопризнатият фокусник  създаде свое вълшебно място за илюзии в лицето на магичен театър „Астор“ в София. Театър „Астор“ се помещава в къщата на Мистър Сенко. Мистър Сенко също е световноизвестен фокусник и учител на Астор.

Театър „Астор“ не е обикновена сграда, а е превърната в истински Замък на магията.

Астор всъщност се казва Антраник Арабаджиян. Роден е в Шумен на 18 ноември 1943 г. Шумен е родният град на друга емблематична личност – Тодор Колев.

Друг вдъхновител на Астор е Факирът Мити. Той е познат не само с неговите фокуси, но и с факта, че е баща на великия изпълнител Емил Димитров.

Страстта към фокусите и магиите се зараждат още в най-ранна детска възраст. Антраник бил едва на 5 годинки, когато показал своя първи фокус. И така в продължение на почти 89 години не е спирал да радва, забавлява и изумява малки и големи със своите прекрасни изпълнения.

Но и земните дни на Астор приключиха след проблеми със здравето.

Добрата новина е, че неговите представления са документирани на ТВ ленти. Има ги и в интернет. Така необятното творчество на Астор ще живее вечно и ще продължи да радва бъдещите поколения.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.