България изпрати Астор във вечния му дом: Поклон!

0
109

Астор се превърна в епоха в българската илюзия

Астор отлетя при звездите, но неговите фокуси ще радват и бъдещите поколения Сн: ФБ

Десетки близки, роднини, приятели и колеги на Астор го изпратиха днес в последния му път.

Цветя и венци бяха поднесоха от Съюза на артистите в България и от Министерство на културата.

Пред тленните останки на известния и обичан български илюзионист  се преклониха  фокусници и колеги на Астор. Сред тях беше Александър Балкански – основател на цирк “Балкански”. Илюзионистът Борислав Борисов, по-известен като Боби Шоу.

Български певци и актьори също отдадоха последна почит пред великия и неповторим Астор.Не пропускайте видеото долу с репортаж от мястото на събитието.

През своя творчески живот Астор е реализирал повече от 16 000 спектакъла.

Носител е на едни от най-престижните световни награди за фокуси. През 1981 г. получава “Златният Оскар”, присъден на Астор от Международното братство на маговете. Тази награда не е получавал никой друг фокусник от Европа.

Друго, особено ценно за Астор отличие, е наградата “Икар” от Съюза на артистите в България през 2008 г. Категорията е “Вариететно изкуство”. Спектакълът “Али Баба” е отличен в тази категория за изключителна оригиналност и атрактивност.

Световнопризнатият фокусник  създаде свое вълшебно място за илюзии в лицето на магичен театър “Астор” в София. Театър “Астор” се помещава в къщата на Мистър Сенко. Мистър Сенко също е световноизвестен фокусник и учител на Астор.

Театър “Астор” не е обикновена сграда, а е превърната в истински Замък на магията.

Астор всъщност се казва Антраник Арабаджиян. Роден е в Шумен на 18 ноември 1943 г. Шумен е родният град на друга емблематична личност – Тодор Колев.

Друг вдъхновител на Астор е Факирът Мити. Той е познат не само с неговите фокуси, но и с факта, че е баща на великия изпълнител Емил Димитров.

Страстта към фокусите и магиите се зараждат още в най-ранна детска възраст. Антраник бил едва на 5 годинки, когато показал своя първи фокус. И така в продължение на почти 89 години не е спирал да радва, забавлява и изумява малки и големи със своите прекрасни изпълнения.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.