Нери Терзиева ни напусна: Дълбок поклон!

0
163

Отиде си една емблема на българската телевизия

Нери Терзиева

Земните дни на Нери Терзиева приключили тази нощ в болница в Пловдив.

Българската топ журналистка е родена на 21 февруари 1952 г. Дипломирала се е в СУ „Свети Климент Охридски“ със специалност „Телевизионна журналистика и масови комуникации“.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и ТВ водещ в Пловдивския телевизионен център. В периода от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“. Работи в тандем с журналиста Асен Агов. От 1994 г. заема длъжността програмен директор в БНТ.

Репортер и автор на популярното икономическо предаване „За един милиард“ по БНТ. Предаването се подготвяше от екипа на Телевизионен център Пловдив. Нери Терзиева е основател и първи директор на Ефир 2.



В периода 1996 – 2002 г. българската топ журналистка заема длъжността прессекретар на президента Петър Стоянов.

Новината за кончината на Нери Терзиева обиколи България за отрицателно време.

Депутатите днес й отдадоха почит с минута мълчание.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански  от „Има такъв народ“ застана на трибуната и призова своите колеги. „В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева. Моля да я почетем с едноминутно мълчание.

Слави Трифонов реагира светкавично и трогателно на тъжната новина. „Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма.“

Екипът на topactualno.com изказва най-искрени съболезнования на всички близки, колеги, приятели и зрители на Нери Терзиева.

Журналистите от нейното поколение са огромна школа, пример и вдъхновение за  младото поколение от гилдията. А чрез направените записи тези светли хора и огромни професионалисти ще продължат да живеят и да бъдат част от нашия живот.

Не пропускайте видеото долу.

То е с новинарска емисия от 1990 г., водена от журналистката Нери Терзиева.

Това видео ще ви върне назад във времето. Ще си спомните младостта. Ще си припомните онези години с техните проблеми и радости така както ги съпреживявахме преди 32 години.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.