Така се правят вълшебни гъби с моцарела и бекон (топ мезе)

0
99

Тези гъби с моцарела и бекон са удивителни

гъби с моцарела и бекон
Чудно вкусни са тези гъби с моцарела и бекон

Предлагаме ви рецептата за много лесни и удивително вкусни гъби с моцарела и бекон. Топят се в устата и сме сигурни, че ще се влюбите в тях от първата хапка. Доволни ще останете.

Трябват ни 500 грама гъби, 3-4 лъжици зехтин, 200 грама пушен бекон, една глава кромид лук, две големи топки моцарела, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим гъбките в нагорещения вече зехтин на котлона. Непрекъснато ги разбъркваме, за да не залепнат за тигана. След това взимаме вече нарязаните лук и бекон, и ги добавяме към гъбите в тигана.

Задушаваме всичко това заедно, а после взимаме моцарелата. Нарязваме си я на няколко парчета с големина по желание и я мятаме и нея в тигана при другите вкусотии.



Не спираме да пържим като отново чевръсто и упорито разбъркваме. Така, че да успеем напълно да си разтопим моцарелата и да я превърнем в апетитно сосче.

Преди да махнем тигана от котлона, поръсваме си ястието с черен пипер и сол на вкус. Отново го разбъркваме и вече е готово да бъде поднесено на трапезата.

Много вкусно става това нещо и може да се ползва и като гарнитура към други ястия с месо например. Става обаче и за чудно мезе, в което ще се влюбите – апетитно и разяждащо. Каква глътка отваря само като сме в добра компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.