Експресни и неустоимо вкусни гювечета правим за нула време

0
113

Тези вкусни гювечета са готови за нула време

вкусни гювечета
Страхотни стават тези бързи и вкусни гювечета

Предлагаме ви рецептата за наистина лесни и страшно вкусни гювечета, които са правят супер бързо. Толкова апетитни стават, че ще ядете и за още ще питате. И пръстите ще си оближете.

Трябват ни 600 грама пилешки гърди, две глави лук, две-три скилидки чесън, 200 грама гъби, четири печени или пресни чушки, един домат, 300 грама кашкавал, четири яйца, черен пипер, чубрица, олио, една чашка бяло вино и сол на вкус.

Първо нарязваме на ситно лука и го задушаваме за малко в олиото, а към него добавяме и наситнения чесън, както и накълцаното на едри парчета пилешко месо. Задушаваме всичко това за десетина минути.

После се глагат вътре и нарязаните гъби, обелените домати, чушките, бялото вино и подправките като оставяме ястието да се вари на котлона за още около десетина минути.



След това го сваляме от печката и го разсипваме в четири на брой гъвечета. Отгоре върху всяко едно от гювечетата поставяме по едно кубче или парче кашкавал и пъхаме тези вкусотии във фурната, където да се запекат за петнадесетина минути.

Накрая ги изваждаме и им чукваме на всяко по отделно по едно яйце за супер завършек. Допичаме ги, докато яйцето не стане готово за консумация.

Тези пилешки гювечета са едни от най-вкусните, които сме опитвали. Чудни са, защото и не изискват кой знае какви умения или време в кухнята. А няма българин, който да не обича да си похапне от тях.

Затова са подходящи и при специални поводи, когато ви идват гости за сладка раздумка, придружена с чаша хубаво вино, бира или ракийка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.