Най-лесните и вкусни солени еклери са пред нас (опитайте ги)

0
217

Тези солени еклери стават чудно вкусни

солени еклери
Уникални стават тези вкусни солени еклери

Предлагаме ви рецептата за страшно лесни и бързи солени еклери, които са дори по-вкусни от сладките. Ще видите, че ще си оближете пръстите и ще ги майсторите честичко. Доволни ще останете.

Трябват ни около 120 грама масло, 250 грама брашно, половин литър прясно мляко, шест яйца, сушен риган, две лъжички сол, стотина грама настъргано сирене или сирене крема (както е по точната рецепта), 120 грама настърган кашкавал.

Пълнежът на вкусните ни солени еклери ще бъде от млечен дип с кисели краставички, лютеница едросмляна или дип от извара и печени чушки.

И така, започваме да приготвяме нашите солени еклери като първо поставим маслото, млякото и солта в тенджера на слаб огън. След това изчакваме да кипне и добавяме брашното.



Започваме енергично да бъркаме с дървена лъжица дотогава, докато сместта започне да се отделя от тенджерата ни.

После сваляме от котлона и едно по едно добавяме яйцата – внимаваме всяко от тях добре да се поеме от сместта, преди да сложим другото.

Накрая изсипваме ригана, кашкавала и сиренето, и продължаваме да бъркаме, докато се получи супер хомогенна смес.

Взимаме пош със звездовиден или някакъв друг накрайник и започваме да шприцоваме розичките. На отдалечено разстояние една от друга в тавичка, покрита с хартия за печене.

Печем в загрятата до 200 градуса фурна, докато нашите еклери не добият златист цвят. След това леко ги разрязваме и ги пълним с плънката от лютеница, млечен дип с кисели краставички или дип от извара и печени чушки.

Става просто малка фантазия, защото солените еклери са мекички отвътре и с леко хрупкава коричка отвън.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.