В навечерието на Възкресение река от кръв потече у нас (СНИМКИ)

0
323

Очакването за най-светлото чудо в света – Възкресение беше помрачено от кървавите води на река, която потече днес у  нас

Притеснени граждани писаха разтревожени писма до сайта „Флагман“ с молба за разследване защо водите на р. Порой текат кървави.

Проведената журналистическа проверка на колегите установила, че причината е в масовото клане на агнета преди Възкресение, които продават в Карнобат и в Бургас.

Ясно е, че след като за трапезата за Възкресение ще се сервира агнешко месо, то невинните животинки трябва да бъдат принесени в жертва.

Лошото е, че у нас обявяват, че ще бъдат заклани само 2 или 3 агнета, чието месо минава през ветеринарен контрол, а всъщност тяхната бройка е 200. Това означава, че се продава месо, което не е било изследвано за болести и може да бъде потенциална заплаха за гражданите.



reka-poroi
Кървавата река Порой Сн: Флагман
reka-poroi
Кървавата река Порой в далечен план Сн: Флагман

Местните жители алармират техните съграждани да не купуват от съмнителни търговци, ако искат да бъдат здрави, писаха и в БЛИЦ.

От Агенцията по храните в гр. Бургас напомнят на всички българи, не само от Бургас, ако имат съмнение за качеството на месото и храните по време на празниците на Възкресение и след празниците, да позвънят на горещия телефон 0700 111 22, за да подадат сигнали в КЗП (Комисията за защита на потребителите) и на 0700 122 99 за БАБХ (Българска агенция за безопасност по храните).

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.