Страшен деликатес са тези пилешки дробчета с топено сирене

0
2765

Тези пилешки дробчета с топено сирене са просто съвършени

пилешки дробчета с топено сирене
Превъзходни са тези пилешки дробчета с топено сирене

Предлагаме ви рецептата за чудни пилешки дробчета с топено сирене, които се правят лесно, а се топят в устата. Идеални са и за основно ястие, и за уникално мезе. Ще видите, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни 500 грама картофи, 500 грама пилешки дробчета, две глави лук, един морков, сол на вкус, 100 грама топено сирене за намазване, няколко листенца розмарин, половин чаша олио, половин чаша бира.

Първо трябва да си измием, обелим и нарежем картофите, а после ги слагаме в тенджерка. Наливаме вода, но да е един пръст под нивото им. Посоляваме ги на вкус и похлупваме съда.

Оставяме ги да се варят на слаб огън за около час. След това ги отхлупваме и добавяме малко от топеното сирене, както и 2-3 лъжици мазнина. Поръсваме и с листенца розмарин.



Отново похлупваме тенджерата и ги оставяме да се задушат на вече изключен котлон. През това време накисваме дробчетата във вода и ги отцеждаме.

Измиваме и нарязваме моркова и лука. Взимаме един тиган с по-широко дъно и го поставяме на загрятия котлон.

Наливаме малко мазнина и вътре слагаме лука, моркова и дробчетата. Запържваме ги за около пет минутки.

После наливаме към тях бирата и половин чаша вода. Добавяме и топеното сирене. Оставяме дробчетата да се задушат на тигана за близо половин час.

След това махаме съда от котлона и сервираме порция картофи с дробчета.

Става чудесно ако отгоре поръсим всяка порция със ситно някълцан пресен магданоз. Рядка вкусотия става това ястие, да знаете. А какво мезе е само, пръстите да си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.