Честито на принц Хари!

0
354

Днес неговото щастие не е пълноценно

Принц Хари празнува своя 38-и рожден ден: Честито!

В момента принц Хари е в Лондон заради кончината на неговата баба кралица Елизабет Втора. Няма да празнува рожден ден.

Но въпреки това неговите фенове от Великобритания и по света му пожелават здраве, щастие и много успехи.

А успехите са необходими за принца, защото той се е ангажирал с редица обществени каузи. Някои от които са и със световен характер.

Малко преди да почине кралица Елизабет Втора, принц Хари и Мегън Маркъл бяха на посещение в Германия. По-точно в град Дюселдорф.



През 2023 г. там ще се проведат Инвиктус геймс – Игрите за военноинвалиди. Не пропускайте видеото долу.

Принц Хари е инициатор и техен патрон.

Инвиксус геймс  са основани през 2014 г. Тяхната цел е военните ветерани да се възстановяват и да водят нормален социален живот. Някои от тях са загубили крайници по време на война. Особено след войната в Афганистан, в която участваха принцовете Уилям и Хари. Осакатените хора носят протези, но емоционално те не се чувстват пълноценни хора. Инвиктус геймс им дават възможност да доказват на тях самите и на околните, че са напълно нормални хора. Дори и онези, които са парализирани и трябва да се придвижват в инвалидни колички.

Принц Хари и неговата първа братовчедка Зара Филипс – Тиндъл участваха в Игрите в инвалидни колички, за да покажат своята истинска съпричастност.

На 8 септември (Рождество на Пресвета Богородица) Господ прибра кралица Елизабет Втора.

Принц Чарлз стана крал Чарлз Трети.

Той даде на принц Уилям и на херцогиня Катрин титлите принц и принцеса на Уелс. Така един ден звездното семейство ще стане крал и кралица на Обединеното кралство и на Общността на нациите.

Принц Хари и Мегън Маркъл бяха херцози на Съсекс. Те се отказаха от своите благороднически титли, когато напуснаха Англия и се заселиха в САЩ.

След кончината на кралица Елизабет Втора, крал Чарлз Трети дава титлите принц и принцеса на малките Арчи и Лилибет Маунтбатън-Уиндзор. Това са децата на принц Хари и на Мегън Маркъл.

В момента семейството на принц Хари живее в Лос Анджелис, САЩ. Кралските титли не са им необходими. Но при желание те могат да ги използват от в Обединеното Кралство и в Общността на нациите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.