Прогноза за времето през първия ден след Възкресение

0
244

На Възкресение природата ни даде прекрасно доста топло и слънчево пролетно време. Ето какво ще бъде времето през първия ден след Възкресение

Понеделник – 13 април ще започне с минимални температури от 5 до 9 градуса, съобщиха в прогнозата за времето.

През деня отново ще се радваме на много слънце и горещини. Живакът ще се покачи до 23 градуса.

За разлика от неделя, в понеделник ще започне леко заоблачаване в часовете след пладне. Очакват се слаби ветрове и са възможни краткотрайни превалявания в по-високите планински райони.

Имайте предвид, ако сте решили да правите излети и разходки сред природата през деня – носете връхна дреха и чадър за всеки случай.



Според прогнозата, направена в Синоптик.БГ още във вторник и в сряда температурите ще паднат значително. Ще има валежи от дъжд.

vremeto
Времето след Възкресение започва да се разваля

Очакваните минимални температури ще бъдат от 0 до 3 градуса, а максималните до 15 градуса по Целзий.

В четвъртък отново се наблюдава процес на повишаване на температурите.

Освен прогнозата за времето, важно е да напомним на всички, които на 13 април ще пътуват, че трябва да бъдат особено внимателни.  

1. Преди да тръгнете на път към дома след празниците на Възкресение, първо проверете изправността на вашите превозни средства и не тръгвайте без заредени мобилни телефони. Ако ви се случи да закъсате на пътя или да попаднете в пътен инцидент, да имате възможност да потърсите помощ.

2. Не шофирайте след употреба на алкохол.

3. Не сядайте зад волана ако не сте се наспали достатъчно или не се чувствате добре, защото можете да предизвикате пътен инцидент.

4. Не потегляйте на път без да сте се нахранили добре и да сте изпили кафе или друга ободряваща напитка, или прилично количество вода, което ще поддържа вашия мозък бодър и адекватен.

5. Не позволявайте, докато шофирате в превозното средство, да се вдига шум или да се употребява алкохол, защото   може да се разсеете и да направите катастрофа.

6. Спазвайте дисциплината на пътя. Ясно ви е, че ще има задръствания, поради големия поток от прибиращи се наши сънародници към София или другите населени места.

Ако искате да избегнете задръстванията, тръгнете по-рано на път.

Лек път на всички! Бъдете внимателни, за да оцелеете след светлото Христово Възкресение!

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.