Надпис у нас е на цели 8 000 години, наблизо има аязмо с вълшебна вода (ВИДЕО)

3
682

Поредната уникална находка на територията на България показва колко са древни нашите земи –  надпис  на цели 8 000 години и аязмо с вълшебна вода

Малкото, дори за много българи непознато село Ситово се намира в Родопите.

А Родопите, както вече знаем, пази много тайни и загадки.

Една от тях е този надпис, датиран на 8 000 години.

През 1928 г. съвсем случайно дървари го открили, докато обикаляли из гората, за да секат дърва за огрев и за дървен материал, разказват местните жители.



Самото местонахождение на въпросния надпис е любопитно.

Той е издълбан в скала. Скалата се намира на 5 камъка. Дали случайно природата ги  е направила такива или има човешка намеса, но единият камък много прилича на Богинята майка от епохата на неолита, а втори напомня за пясъчен часовник.

sitovo-nadpis
Том в скалата е издълбан уникалният древен надпис

Кой Бог или коя велика сила накара хората да направят надписа на това място, на което скалата не се руши, за да може да оцелее до наши дни?

Учени са изследвали въпросния надпис.

Според тях, надписът е издълбан в скалата от хора, които успели да оцелеят през 628 г. пр. Хр. от вулкана на о-в Санторини.

Казват, че тези хора избягали и се заселили в тази част на земите на траките, където намерили сигурност и твърда почва под краката си.

До момента се оформиха три превода на въпросния праисторически надпис.

Според първия превод: „Душата, която е сътворена между Сатурн и между Земята, трябва обратно да се завърне  към светлината на собствената си звезда, както по-рано  наредил Хронос на Хавес – великият създател на всичко живо”.

Вторият превод е формулиран така: „Воин на Тангра отишъл направо на  Небето, докато бил оплакван от своите синове на Земята.”

Третият превод е направен от проф. Чиликов:  „Нека великият и всемирен Бог да затвори това зло. Никога повече да не го отприщва”.

Именно третият превод най-ясно препраща към вулкана на Санторини и ужаса, на който оцелелите станали свидетели.

Вижте какво представлява въпросният надпис от първото видео.

На второто видео ще видите още едно аязмо с лековита вода  до село Ситово.

Аязмото е древно, но едва след Освобождението на България местните хора построили малката църква „Св. Богородица“ на около 30 метра от лековитото аязмо.

Лековитата вода от това аязмо лекува много болести. До самия олтар има изработени ръце, наколенници,  крака, пластини за сърце и гърди.

Когато човек има болен крак, той трябва да сложи металния върху своя болен. Така ляга и спи в храма.

След като се събуди, той отива в близкия мотел, където продължава да спи безплатно.

Водата от ситовското аязмо е изследвана много пъти. Установено е, че притежава  силна радиоактивност, затова може да лекува много болести.

Водата е чиста и не е опасна за здравето при пиене.

 

сподели бутон

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Съвременната „наука“ е компот от маниакална некомпетентност. Надписа бил на 8000г, а изригването на вулканът на о-в Санторини преди 3,600?! Отделно, как въобще се датира скален надпис…Трима „учени“ разчитат два реда по три различни начина!? Това представители на три различни клона на науката ли са? Ами ако дойде да погледне някой „четвърти“, „пети“? Изобщо те ли са недоучени, науката ли ни е такава….

    • Този надпис ме интересува. Има ли възможност да се получи повече информация за него. Датировката „отпреди 8000 години явно е неточна, защото писменост се появява доста по-късно. Преводач съм от ведически санскрит и бих искал да погледна надписа от санскритска гледна точка. Всеизвестен факт е, че много географски имена по нашите земи имат санскритски произход: Мусала, Янтра, Варна…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.