Лековитите извори на Кръстова гора

0
1166

Хора от всички райони на страната посещават едно от най-духовните места у нас – Кръстова гора, разположена в самото сърце на мистичните Родопи

В района на Кръстова гора има два извора – Гълъбичката и Очното, на които идват голям брой поклонници, вярващи, че чрез водите им ще намерят така желаното от тях спасение от измъчващите ги здравословни проблеми.

Аязмото Гълъбичката се намира по-близо до самия комплекс на Кръстова гора и недалеч от него има издигнат параклис с кръст, пред който хората, които го посещават, отправят горещите си молби за здраве и житейско благополучие. На път за самия извор поклонниците минават покрай т.нар. Дърво на греха, чийто дънер те докосват, надявайки се, че греховете им ще бъдат простени.

кръстова гора
Хора всички райони на страната посещават едно от най-духовните места у нас – Кръстова гора, разположена в самото сърце на мистичните Родопи

Аязмото Очното е по-отдалечено от самия комплекс на Кръстова гора и за неговата вода се разказва легендата, че спира да тече, ако някой започне да се кара край него.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.