Куриер откри голяма сума пари и разкри едно БГ престъпление

1
221

Информацията съобщиха от МВР

БГ куриер намери 10 000 лева и без да иска разкри едно престъпление, Сн: ФБ

Случайно Стефан Радев намерил край пътя пакет. В него били свити 10 000 лева.

Мъжът работи като куриер. Незабавно предал пакета в полицията в Ловеч.

Като куриер той обслужва жителите на ловешки села.

Попаднал на пакета в негов имот в село Лесидрен. Пакетът бил поставен в плик с логото на фирмата, в която Стефан работи.



Отворил пакета и вътре открил кутия. В нея имало 10 000 лева.

На 28 септември 2022 г. криминалистите от Тетевен разследвали случай. Били откраднати 10 000 лева от частен дом в село, близо до Тетевен.

В крайна сметка полицаите разбрали, че крадецът или крадците скрили парите във въпросната нива. Която се оказала собственост на куриера Стефан Радев.

Директорът на ОД на МВР в Ловеч старши комисар Станислав Великов изпратил благодарствено писмо до изпълнителния директор на куриерска фирма „Спиди“.

В благодарственото писмо се казва, че полицаите са възхитени от коректността, лоялността и честността на служителя на „Спиди“. Той изпълнил своя човешки дълг. Но също така е и пример за професионализъм, адекватно поведение и отговорност.

Със своите правилни действия е спомогнал за разкриване и на едно престъпление.

Старши комисар Великов завършва писмото с думите: „Бихме се радвали, ако чрез Вас достойната и мотивираща постъпка на Стефан Радев стане достояние на всички Ваши служители.“

Собственикът на откраднатите пари се е свързал със Стефан Радев. Предстои двамата да се срещнат. Собственикът иска лично да благодари на своя спасител, писа Дарик.

 

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.