Куриер откри голяма сума пари и разкри едно БГ престъпление

0
121

Информацията съобщиха от МВР

БГ куриер намери 10 000 лева и без да иска разкри едно престъпление, Сн: ФБ

Случайно Стефан Радев намерил край пътя пакет. В него били свити 10 000 лева.

Мъжът работи като куриер. Незабавно предал пакета в полицията в Ловеч.

Като куриер той обслужва жителите на ловешки села.

Попаднал на пакета в негов имот в село Лесидрен. Пакетът бил поставен в плик с логото на фирмата, в която Стефан работи.Отворил пакета и вътре открил кутия. В нея имало 10 000 лева.

На 28 септември 2022 г. криминалистите от Тетевен разследвали случай. Били откраднати 10 000 лева от частен дом в село, близо до Тетевен.

В крайна сметка полицаите разбрали, че крадецът или крадците скрили парите във въпросната нива. Която се оказала собственост на куриера Стефан Радев.

Директорът на ОД на МВР в Ловеч старши комисар Станислав Великов изпратил благодарствено писмо до изпълнителния директор на куриерска фирма “Спиди”.

В благодарственото писмо се казва, че полицаите са възхитени от коректността, лоялността и честността на служителя на “Спиди”. Той изпълнил своя човешки дълг. Но също така е и пример за професионализъм, адекватно поведение и отговорност.

Със своите правилни действия е спомогнал за разкриване и на едно престъпление.

Старши комисар Великов завършва писмото с думите: “Бихме се радвали, ако чрез Вас достойната и мотивираща постъпка на Стефан Радев стане достояние на всички Ваши служители.”

Собственикът на откраднатите пари се е свързал със Стефан Радев. Предстои двамата да се срещнат. Собственикът иска лично да благодари на своя спасител, писа Дарик.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.