В тези случаи не трябва да употребявате джинджифил

0
401

Бъдете внимателни

Изключително полезен е джинджифилът. Но трябва да внимавате с неговия прием, Сн: ФБ

От няколко години на българския пазар се продава корен джинджифил. Можете да си го закупите като подправка на прах или захаросан.

Джинджифилът се свързва с аромата на Коледа. Прословутите джинджифилови сладки още с дъх и на канела. Те са особено популярни в католическия свят.

В Индия джинджифилът намира широко приложение на средство за лечение.

Той се използва като антисептично средство за убиване на бактерии и вируси. При грип, настинка и болно гърло.



Джинджифилът повишава имунитета и имунната система. У нас се заговори, че той е отлично средство за борба с тумори и ракови заболявания. Настърганият джинджифил се смесва с мед и се консумира директно. Смисълът е, че раковите клетки откликват благоприятно на сладкия мед, а лютивият джинджифил навлиза в тях и ги унищожава.

Някои използват джинджифилът като средство против повръщане при пътуване по завои. Но не на всеки действа положително. Ако решите да го използвате за първи път, за всеки случай носете с вас и лекарството против повръщане, което пиете.

Хора, които страдат от липса на апетит, приемат от него или го пият като добавка към чай. Активира апетита успешно.

Когато сте болни от грип трябва да приемате витамин С. Препоръчват се лимони с мед.  Можете да добавите и настърган джинджифил.

Не трябва да консумирате джинджифил ако имате язва на стомаха или на дванадесетопръстника. Дори и да не страдате от подобни заболявания, не прекалявайте с неговата консумация. Понеже той дразни лигавицата на стомаха. Може да предизвика дразнение и на жлъчката, писа Дарик.

Възможно е джинджифилът да причини дразнение на вашите бъбреци. Особено ако страдате от бъбречно-каменна болест. Ако задържате песъчинки или страдате от друго бъбречно заболяване.

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.