Иван Звездев приготвя супа топчета по рецепта от 1960 година

0
12017

Чудна рецепта!

Иван Звездев предлага най-вкусната супа топчета

В българската кулинария има различни рецепти за супа топчета.

Иван Звездев предлага своята рецепта. Тя е от 1960 г.

За целта първо трябва да приготвите каймата за топчетата. Измивате ориза и го слагате в 1/2 литър кипяща вода. Варите го 5 минути. След това го изплаквате със студена вода.

В съд слагате каймата. Прибавяте 1/2 глава лук при каймата. Лукът предварително сте нарязали на ситно.  Добавяте към каймата още охладения ориз, белтък, черен пипер и сол. Както и магданоз.



Всички съставки добре омесвате и от готовата смес трябва да оформите топчетата.

За основата на супата трябва да подготвите лук и морков. Нарежете 1/2 глава лук на ситно. Морковът настържете на рендето или с помощта на домашния чопър.

В тенджера наливате олио и когато се загрее изсипвате подготвените зеленчуци. Задушавате ги за минута. Добавяте целина на кубчета и наливате бульон.

Когато бульонът заври прибавяте готовите топчета. Варите под капак за около 20 минути.

След това прибавяте пасирани или нарязани на дребно домати. Добавяте и ориз. продължавате да варите супата още 20 минути.

Последният етап е застройката.

За целта Иван Звездев използва жълтък, кисело мляко и малко брашно. Има тънкости, благодарение на които  застройката не става на грашки. Тях ще ги научите на видеото долу.

Тенджерата с готовата супа  махате от котлона. Готовата застройка сипвате на тънка струя в супата като се бърка непрекъснато.

Можете да подправите с листа магданоз или с целина.

Не пропускайте видеото от култовата топ българска кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По традиция българският топ кулинар дава още много и все полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.