Спасете се от хлебарките в апартамента 

0
277

Спасете се от хлебарките в апартамента

 

Какво трябва да знаем за методите за борба с хлебарки в апартамента? Тя може да се проведе с участието на редица средства и препарати, които ще разгледаме по-подробно.

Инсектициди за хлебарки

Съвременните инсектициди съчетават в себе си качества, считани за несъвместими преди половин век. Те са високоефективни и практически безвредни за човешкото здраве. Поради това инсектицидните средства най-често се използват в борбата срещу хлебарките. Можем да ги разделим на няколко групи.

Гелове

Инсектицидните гелове са може би най-ефективният начин за справяне с хлебарки. Техните предимства са:



  • Висока ефективност – те могат да убият стотици насекоми за няколко часа, докато пълното елиминиране на паразитите става в рамките на 2-3 седмици
  • Лесна употреба – лекарството се освобождава в специални спринцовки, които осигуряват точно нанасяне върху повърхността
  • Ниска токсичност – когато използвате гела, изобщо не е необходимо да напускате апартамента, борбата с хлебарки няма да наруши обичайния ви начин на живот

Аерозоли и спрейове

Съвременните продукти под формата на спрейове и аерозоли имат неоспоримо предимство – скоростта си на действие. Пълната обработка на помещенията гарантира 100% смърт на хлебарките в рамките на няколко часа. Но в същото време ще трябва да не стоите в апартамента, както и да изнесете домашните си любимци, заради отровните изпарения. Недостатък на аерозолите е високата им цена.

Прахове

Това е кръстоска между предишните категории лекарства. Инсектицидните прахове ви позволяват да комбинирате борбата срещу хлебарки и да живеете в къщата и се предлагат на приемлива цена. Но процесът няма да е бърз и това е огромен минус.

Пастели и моливи

Не знаете как да се справите с хлебарките у дома? Опитайте инсектицидни моливи и пастели. Тези имат доста висока ефективност, но изискват по-внимателен подход относно приложението си. Основните им предимства са ниската цена и удобната форма на освобождаване.

Капани или къщи за хлебарки

Физическите методи за справяне с хлебарки включват капани. Представляват малки картонени кутии с тиксо на дъното и вкусна стръв. Хлебарката следва миризмата, влиза в капана и се залепва за него. Но моделите без лепило имат не по-малка ефективност.

Замразяване на хлебарки

Черните и червените хлебарки се страхуват от замръзване – ниските температури  не щадят нито възрастни, нито ларви, нито яйца. Вярно е, че замразяването може да се прилага само през зимата. За да се отървете от паразитите само за няколко часа, изчакайте температурата навън да падне и отворете всички прозорци. Изчакайте няколко часа, а по възможност цял ден. Накрая почистете труповете на мъртвите насекоми от апартамента.

Народни средства за борба с хлебарки

Борбата с хлебарки с народни средства може да бъде успешна, тъй като те са не по-малко ефективни от химическите инсектициди. Има много добри и абсолютно безвредни рецепти, които гарантирано ще ви спасят от неканени гости.

Професионални дезинфектори

Професионалните дезинфектори използват професионални продукти против хлебарки.

Когато се обаждате на ДДД фирма, трябва да попитате за името на сместа, която използват. Така че, ако в къщата има и други насекоми (въшки, бълхи, дървеници), тогава дезинфекторите трябва да са предупредени за това, това ще им позволи да изберат многофункционална отрова, която може да унищожи всички насекоми.

Веднага след като унищожителите напуснат и това ще се случи не по-рано от 40-50 минути след началото на обработката, не влизайте в помещенията, а изчакайте още 2-3 часа. След това отворете широко всички врати и прозорци, вентилационни отвори, включете вентилатора.

Докато апартаментът се проветрява, отстранете всички мъртви хлебарки. Най-добре е да използвате прахосмукачка за тази цел. Ако на прозорците има тюл или завеси, те се отстраняват и се перат в гореща вода (температура близо до 90 градуса по Целзий). Това може да стане преди обработката, но е по-добре дезинфекторът да ги обработи, тъй като насекомите могат да се скрият в гънките на тъканта, както и техните яйца и ларви да бъдат запазени. Подът, шкафовете (отвътре и отвън), стените, ако са боядисани, се измиват щателно с подходящи препарати.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.