Тази нощ е вълшебна, затова вашите мечти ще се сбъднат

0
196

Късмет на всички!

Тази нощ красивите Леониди ще ви зарадват с падащи звезди и сбъднати желания, Сн: ФБ

Тази нощ на небето ще танцуват стотици падащи звезди.

Сега е моментът да си намислите желания и да си ги пожелаете. И в момента, в който видите поне една падаща звезда, трябва да сте убедени, че вашите мечти ще се превърнат в реалност.

В средата на месец ноември по традиция наблюдаваме Леонидите. Наричат ги Леониди по името на съзвездие Лъв.

Падащите звезди летят по звездното небе в продължение на дни. Но най-важен е техният пик. А той ще бъде в нощта на 18 ноември 2022 г., съобщи Пенчо Маркишки. Той е  физик в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория към  БАН и физик в катедра „Астрономия“ на СУ „Св. Климент Охридски“ в София.



Около 01:00 часа през нощта наблюдавайте небето.

В нощта на звездния максимум, радиантът на потока ще изгрее в 23:10 часа за района на град София, обясни физикът Пенчо Маркишки.

По време на максимума на Леонидите, могат да бъдат наблюдавани по 50 бързи синьо-зеленикави метеора за 1 час.

Метеорният поток Леониди се дължи на метеорни роеве, които са се отделили в космическото пространство от комета с името 55P/Tempel-Tuttle (Темпъл-Татл). Нейният период е около 33 години. Затова през такъв период потокът на Леонидите се наблюдава във вид на мащабни метеорни дъждове. Последният такъв метеорен дъжд е бил наблюдаван през 2002 г. Интензивността на падащите звезди тогава бил 3 500 метеора на 1 час, припомня физикът Пенчо Маркишки за Дарик.

Леонидите са изключително интересни и особено популярни сред любителите астрономи. Те обичайно предизвикват впечатляващи и грандиозни небесни спектакли, отбелязват от ЮПИ. Метеорни дъждове от хиляди метеора в 1 минута са били наблюдавани през 1833 г., 1866 г., 1966 г. и 1999 г.

Вие тази вечер си помислете какво още не сте успели да постигнете в живота. От какво имате нужда? Дали това е нов вид образование. Дали пък нови приятели. Може би не сте срещнали все още голямата любов. Искате нов дом или имате нужда от  автомобил. Мечтаете за повече пътувания или интересни  приключения.

Мислете и в перспектива. Обмисляйте по-дългосрочни планове. Пожелавайте си желания, които случвайки се, биха могли да продължават да действат напред във времето. А не да ви носят единствено и само моментна радост.

Успех и късмет на всички!!!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.