Кейт и Уилям в центъра на събитията с поредната благородна кауза

0
144

Браво!

Бъдещите крал и кралица на Англия посетиха Бостън.

Причината е призът „Ърт шот“ (Earthshot).

През 1962 г. президентът Кенеди основава асоциация, свързана с полети и кацане на астронавти на Луната. И произнася впечатляваща реч.

Кейт и Уилям в Бостън за приза „Ъртшот“ (Earthshot), Сн: ФБ

Принц Уилям се вдъхновил от инициативата и речта на президента Кенеди, и основава приза „Ъртшот“ (Earthshot), за прилагане на иновации и за възстановяване на нашата планета през следващите 10 години.



Тази година се проведе второто издание на наградите „Ъртшот“. Осигурени са  премии от един милион британски лири (1,2 милиона щатски долара) за всеки един от победителите в петте отделни категории. Категориите са: защита на околната среда и на природата, обновяване на световния океан, чист въздух,  елиминиране на отпадъците и климатичните промени.

Всички победители и 150-те финалисти ще получат материална подкрепа, за да могат да разширяват техните проекти и да отговорят на глобалното търсене.

Победителите са обявени на официална церемония в Ем Джи Ем Мюзик хол в Бостън (MGM Music Hall). Това са: стартъп, който е основан от жени, за изграждане на съоръжения за изгаряне на биомаса в Африка. Проект от Индия за увеличаване броя  на малки биоферми в страната. Нова техника за превръщане на въглерода от атмосферата в скала. Проектът е разработен от екип в Оман.

Британска компания ще произвежда биоразградими опаковки от водорасли.  Кампания на жени от Австралия е насочена към  създаване на ново поколение рейнджъри в Австралия. Те са представители на местното население аборигени.

Екологията и опазването на околната среда са сред приуритетите на  британското кралско семейство. Принц Филип и крал Чарлз Трети са сред двигателите на подобни инициативи. Принцовете Уилям и Хари също продължават и разширяват семейните традиции.

Преди няколко години принц Уилям участва в световния форум в Давос, Швейцария. Тогава взе интервю от сър Дейвид Атънбъро. Сър Дейвид е естествознател и автор на филма „Нашата планета“ (Our Planet). Премиерата беше в Лондон.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.