Игри за деца, и играчки за празниците

0
132

Игри за деца, и играчки за празниците

Играта и играчките не само се променят докато детето расте, но също така се променят в зависимост от времето, и температурата или дали децата са на училище или не.

Във всеки случай никога не трябва да забравяме, че както игрите, така и играчките са там за да забавляват, учат и образоват, но също така да помагат и отпускат малките и да им позволяват да споделят страхотни моменти на забавление със семейството и приятелите си.



Предложения за игри и играчки за детски празници

След края на учебната година или по време на ваканцията,  децата паркират учебниците, тетрадките и химикалките, които се заменят с играчки.  Хубавото време за много деца представлява свобода и забавление по всяко време. Игрите и играчките, които най-много ги насърчават по това време на годината са:

– Въжето за скачане

– Велосипедът или триколката при най-малките

– Кънки и всички онези играчки, които могат да се използват на улицата.

Освен да играят, те също имат възможност да практикуват и да научат спорт:

– Да играят тенис на открито

– Да плуват

– Волейбол на плажа.

Идеи за игри на деца във ваканция

Децата ще могат също да се научат да играят на настолни игри, да рисуват хубава книжка с картинки, да комбинират дрехите на своите кукли. А заедно с играчките децата могат да прекарат голяма част от деня в парка. По време на празниците родителите също могат да допринесат за събуждането на креативността, сетивата и уменията на децата си, спасявайки традициите, за които често се сещаме само на Коледа и нова Година.

Като споменахме Коледа, а краят на годината наближава и носталгията е неизбежна. Всъщност има и такива, които не харесват това време на годината, защото е много студено. Но какво носи студа? Сняг! А снегът означава забавление. Така че, ако сте един от любителите на този природен феномен, вие сте попаднали на правилното място, защото тук от магазин за детски играчки онлайн KikiRiki.bg ще ви представим един много интересен гид за шейни.

 

Какви видове шейни има?

Пластмасова шейна: тя е една от най-използваните, тъй като цената и е ниска, практична и управляема, и успява да набере добра скорост.

Дървена шейна: класиката, в най-чистия тиролски стил. Въпреки че тези шейни често са основни и традиционни по дизайн, те са също толкова бързи, здрави и много забавни.

Шейна с гребло: идеална за най-малките. Обикновено те са направени от пластмаса и са много леки и управляеми. Това е само малка основа, върху която детето сяда, за да се плъзга в снега и има захват.

Надуваема шейна: въпреки че не се срещат много често, тези видове шейни са много практични. Те работят почти по същия начин като плажната постелка, но в снега. Много хора ги предпочитат заради възможността за изпускане и удобно съхранение.

 От каква възраст могат да се използват шейните?

Това е въпрос, който често си задават родителите, които обичат снега. Както обикновено, искаме да забавляваме децата си в толкова забавна дейност като карането на шейна, но се тревожим дали все още не са твърде малки. Препоръчителната минимална възраст е три или четири години (винаги под наблюдението на възрастен, разбира се).

Освен това знаете ли, че карането с шейна има много предимства за най-малките? Тук споменаваме няколко:

-Това е дейност на открито, нещо, което винаги е полезно в този свят, където децата ни растат заобиколени от екрани.

-Те предпочитат практикуването на физически упражнения при децата, много важни за тяхното здраве.

-Това е добър начин за малките да се забавляват и да общуват с други деца и със семейството.

-Това е много икономичен план, в който децата си прекарват чудесно.

За да играят децата не е необходимо да харчите толкова много пари. Важното е да изберете занимание и да се забавлявате. Количеството играчки не е това, което ще определи забавлението на детето, а качеството на момента на игра.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.