Лековитата вода в дома на баба Василка от село Добрич

0
1065

Вече десетилетия димитровградското село Добрич е известно с водата, извираща в дома на баба Василка Славова

Историята на старицата от малкото село започва през далечната 1970 година, когато в съновидение пред нея се явяват трима светци – Василий Велики, Йоан Златоуст и Григорий Богослов. Те ѝ разкриват, че мястото, на което се намира домът ѝ, е свещено, тъй като преди шест века там се издига манастирът „Свети Три Светители“, и ѝ казват да копае, докато от земята не бликне свещена и лековита вода. Впоследствие вода действително е открита и тъй като извира на три струи, е пусната през три чучура, като се твърди, че всеки един от тях помага при различни здравословни проблеми, а заедно могат да помогнат дори и при най-сериозното заболяване.

село
Вече десетилетия хасковското село Добрич е известно с водата, извираща в дома на баба Василка Славова

Постепенно историята за водата в димитровградското село се разнася из България и домът на баба Василка започва да се посещава от все повече хора, търсещи помощ за болежките си.

След смъртта на старицата от малкото село, нейната дъщеря продължава да напътства и да дава на хората от необикновената вода, следвайки завета на майка си да не връща никого и да дарява водата безвъзмездно.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.