Проф. Мермерски ни напусна: Поклон пред емблематичния учен и българин!

0
177

Дълбок поклон!

Проф. Христо Мермерски ни напусна: Дълбок поклон!, Сн: ФБ

Тъжната новина съобщи неговият син Йонко Мермерски на страницата си във  Facebook.

Проф. Христо Мермерски е изявен учен – агробиолог. Бил е заместник-министър на земеделието както и председател на Селскостопанската академия.

Известен е с много си книги за целебно и здравословно хранене. С неговия огромен  интерес към народната и към природната медицина. Както и с популяризиране на здравословния начин на живот.

Проф. Христо Мермерски е съавтор на няколко книги с неговия син Йонко Мермерски – също  химик и известен учен.Професорът е разработил не един лекарствен препарат, които могат да бъдат закупени и използвани от хората в нужда от оздравяване.

Той беше редовен гост в различни предавания. Освен това имаше и собствено предаване по ТВ СКАТ “Бг лечител” и “Нашата храна – нашето лекарство”.

Йонко Мермерски написа:

“Скъпи Мой Татенце, няма думи, които могат да опишат, колко безкрайно ще ми липсваш. За милионен път Благодаря на Господ затова, че отреди на мен честта да бъда твой син. Благодаря ти затова, че си мой безкомпромисен учител, вдъхновител и най-всеотдаен родител.”

Екипът на topactualno.com изказва най-искрени съболезнования на всички близки, приятели и почитатели на именития проф. Мермерски!

Съпричастни сме с Вашата мъка! Но тази загуба е и за цяла България!

Дълбок поклон!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.