Уникално вкусни са тези лозови сармички с маслини

0
274

Тези лозови сармички с маслини са просто фантастични

лозови сармички с маслини
Превъзходни стават тези лозови сармички с маслини

Предлагаме ви рецептата за постни и уникално вкусни лозови сармички с маслини, които са идеални за утрешната ви трапеза на Бъдни вечер. Толкова са ароматни и апетитни, че ще си оближете пръстите.

Трябват ни четири глави лук, три четвърти чаша олио, чаша и половина ориз, два лимона, 200 грама маслини, лозови листа, магданоз, джоджен, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим лука и да го сварим в подсолена вода. След това го оставяме да поизстине и си го нарязваме на ситно. После го смесваме заедно с ориза, магданоза, джоджена, черния пипер и солта на вкус. И слагаме всичко това в една тенджерка.

Вътре в тенджерата слагаме също олиото и наливаме четири чаши вода. Захлупваме с капака тенджерката и оставяме да ври на печката, но на слаб огън, докато не видим, че водата е извряла.



Тогава сваляме от котлона и прибавяме вътре сока от един лимон, заедно с нарязаните на ситно маслини. Разбъркваме хубаво и с тази смес започваме да си пълним и увиваме малките лозови сармички.

Щом ги увием, ги подреждаме в тенджера, заливаме ги отгоре с вода и ги оставяме да се варят на слаб огън. Стават приказни, много апетитни и вкусни, а това, че няма месо в тях, изобщо няма да го забележите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.