Сензационно: Вижте как е изглеждал Мойсей

0
89

Мойсей – велика личност

Мойсей разделя Червено море, за да могат евреите да преминат до отсрещния бряг през сухото му дъно, Сн: ФБ

Човекът, който повежда народа на Израил през пустинята от Древен Египет и в продължение на 40 години пътуват  към Обетованата земя. За да поставят основите на Израел.

Човекът, който намира скрижалите с 10-те Божии заповеди.

Много може да се говори за тази велика личност. И понеже е велика личност, учените направиха негова 3D възстановка.

Изображението е дигитално. За него се заговори в предаването “На кафе” при Гала.Не пропускайте видеото долу на Нова ТВ.  Ще научите още интересни факти относно визията на библейския персонаж.

Но и не се шокирайте. Защото свръхмодерните съвременни технологии изваяха лице, които страшно напомня на кечиста Хълк Хоган.

Доколко може да се вярва само на новите технологии?

Дали наистина така е изглеждал Мойсей или няма нищо общо с резултата от изследването на учените.

Но като стана въпрос за лицево-черепни реконструкции, не можем да не споменем изтъкнатия български учен антрополог проф. Йордан Йорданов.

Той успя да извая ликовете на най-великите български национални герои от Възраждането. Вампира от Созопол, тракийски жреци и вождове. За него и неговата работа научете ТУК.

За разлика от останалите учени, проф. Йорданов използваше черепите на тези хора. Правеше по тях отливка. След това започваше да нанася пласт по пласт всеки мускул. Това е бавна, прецизна и умела ръчна работа. Докато накрая в ръцете му оживяваше някой славен герой. Гениален човек и учен!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.