Така се прави удивителния омлет Капрезе, страшна вкусотия!

0
186

Този омлет Капрезе се топи в устата, разкошен е

омлет Капрезе
Страхотен става този омлет Капрезе

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусен, много лесен и икономичен омлет Капрезе. Една удивителна вкусотия, от която ще си оближете пръстите. Гарантираме ви, че ще останете много доволни.

Трябват ни осем яйца, три домата, 250 грама моцарела, 150 грама настърган пармезан, босилек, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на кубчета доматите, а после да ги оставим да се отцедят за около десетина минутки. Моцарелата си я нарязваме на по-дебели резени и също я оставяме да се отцеди, заедно с доматките.

После си овкусяваме доматите с малко зехтин, няколко листенца пресен босилек и сол на вкус. Яйцата си ги разбиваме и прибавяме към тях настъргания вече пармезан. Поръсваме всичко това със ситно нарязан босилек, черен пипер и пак сол на вкус.



След това загряваме зехтин в едно тиганче и слагаме в него яйцата. Готвим ги и от двете страни. След като видим, че омлетът ни вече е станал златисто кафяв на цвят и от двете му страни, го напълваме с вкусните домати и моцарелата.

Става нещо фантастично вкусно, а и може да го сервирате дори като предястие на гостите си. Със сигурност ще го харесат, а пък на вас няма да ви отнеме никакво време, нито излишни усилия, за да се справите.

Този омлет става много вкусен, а също така и красив на вид, и представителен. Досега поне няма човек, който да го е опитал и да не го е харесал много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.