Да помогнем на Стефчо да проходи!

0
236

Това е Стефан, този малък герой е едва на 7 години, а вече е изправен пред най-голямото изпитание в живота си.

След катастрофа на 1 ноември 2022 г. Стефчо получи тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.
Направени са консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина, според които на този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника.
Стефчо
Да помогнем на Стефчо да проходи!
Направихме проучване на такива и открихме подходящи в Германия, Словакия и Израел, които разполагат с апаратура и специалисти, подходящи за състоянието на Стефан, които биха дали резултат. Все още чакаме оферти от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно, за да има смисъл и резултат лечението му.
Вече са поръчани специални протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения, които са на стойност 1300 лв. Необходимо е да се поръчат още два вида протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, които възлизат на стойност над 30 000 лв.
Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще трябва да се закупи и специален стабилизиращ стол, за да може да посещава училище и пребиваването му там да бъде безопасно за неговото състояние. Позициониращите столове са на стойност между 2 000 и 4 000 лв.
Това са само част от разходите, които ни предстоят и които са ни известни на първо време. За да има шанс да постигнем резултат, това ще бъде свързано с почти непрекъснат поток от финансови средства, с които не разполагаме и които дори няма как да предвидим на този етап.
Стефан е изключително добро, умно и много смело момче. Въпреки сложната и тежка ситуация, в която се намира Стефчо, той не спира да се усмихва и да мечтае. Мечтите са му колкото „малки“, толкова и „големи“. Той мечтае да рита топка, да гони топчета по земята, да помага на дядо си в градината, да играе на криеница и да се катери, както преди. Мечтае да стане пожарникар, за да помага на хора в беда. Понася всичко много достойно, много мъжки и много мъдро. Той е един голям герой, който може да бъде учител на нас възрастните и заслужава всичките му мечти да се сбъднат!
Последните месеци, колкото и да бяха трудни за нас, ми показаха, че доброто в този живот съществува! Винаги сме помагали и сме се отзовавали на кампании за събиране на средства за подобни каузи, но сега животът ни поставя от другата страна и то най-важната за нас – каузата детето ни да проходи!
Скъпи приятели, ще бъдем благодарни на тези от вас, които имат възможност да помогнат на Стефан, като за целта сме открили дарителска сметка, средствата от която ще бъдат използвани единствено и само за разходи, свързани с неговото лечение и повишаване качеството му на живот.
Дарителска сметка:
IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.