Какви ползи носят детските лагери за малките?

0
167

Какви ползи носят детските лагери за малките?

Детските лагери стават все по-популярни, защото дават възможност за съчетаване на приятното прекарване на ваканцията с ползите от образованието на децата. В тях малчуганите се забавляват, спортуват и учат, докато играят. Това се оценява от всички грижовни родители, които могат да избират между интересните предложения за детски лагери 2023, за да осигурят незабравима ваканция.

Детският лагер ЛъкиКидс в Банско осигурява отлични условия лагерниците да развиват творческите си заложби заедно със свои връстници, като едновременно учат английски в неформална среда.

Какви са ползите от детски лагер в планината?

При избора на детски лагер за ваканцията играят роля много фактори. Един от тях е мястото, където се провежда. Ако лагерът е в планината, това е предпоставка за много активности на открито, които укрепват здравето на децата. Чистият въздух, съчетан с много движение, помага на малчуганите да подобрят тонуса си и да се заредят с енергия. Лагерът в полите на Пирин е перфектното място за постигане на хармония с природата.



Голямо предимство е, когато детският лагер съчетава образованието и приключенията. Програмата включва творчески занимания, походи по планински маршрути, спортни състезания, ролеви игри и др.

Изборът между различните лагери зависи в голяма степен от интересите на децата. Повечето участници с радост се отдават на любимите си спортове –  футбол, федербал или волейбол. Има и възможности за водни забавления. Малчуганите могат да плуват и играят в топли био басейни под грижите на сертифицирани спасители.

Наред с приятните забавления, детският лагер в Банско дава възможност децата да овладеят без големи усилия английски език, а родителите знаят колко трудно е да накарат малчуганите да учат през ваканцията. Лагерната програма развива също талантите на децата с творчески заложби и те могат да рисуват, пеят и танцуват.

По време на разнообразните занимания лагерниците намират добри приятели и подобряват социалните си умения. Организаторите си поставят за цел също да възпитават различни добродетели като съпричастност и толерантност.

Детският лагер LuckyKids е ексклузивна програма, предлагана от петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. ЛъкиКидс предлага различни програми според интересите на децата.

Детският лагер LuckyKids ART развива талантите на децата

Много привлекателна ваканционна програма е LuckyKids ART, която предоставя възможности за занимания с музика, танци и изобразително изкуство. Заниманията се провеждат изцяло на английски език. Лагерните смени са по 7 или 14 дни, а възрастта на участниците трябва да е от 8 до 14 години. Прави се изключение за деца под 8 години, ако говорят свободно английски и имат придружител. Периодът на провеждане на лагера е пролетната ваканция и цялото лято.

Основната амбиция на програмата е да се развиват дарбите на децата и да се обогатяват знанията им за изкуството. Заниманията формират различни умения. Лагерниците се научават да работят в екип и да правят  презентации, две умения които ще са им от полза през целия им живот. Всички занимания са на фона на красивата природа в планината.

Лагерната програма предвижда всяка седмица да е посветена на различни теми, сред които са: „Изкуството на Романтизма“, „В света на импресионизма“ и др. Минималният брой участници за груповите занимания е 6. Това позволява да се работи в екип, а в същото време да се обърне специално внимание на всяко дете. В лагера се набляга на заниманията по музика, танци и изобразително изкуство, включително дигитални изкуства. Програмата предвижда време както за теория, така и за практика, а веднъж седмично се прави целодневна репетиция.

Организират се полудневни екскурзии и планински преходи. Особено вълнуващи са заниманията по конна езда, които предизвикват много положителни емоции сред лагерниците.

В програмата са заложени две целодневни екскурзии сред природата седмично. Това дава възможност децата да се докоснат до красивата  природа и да се запознаят с различни забележителности в планината. Сред  възможните дестинации са: Бъндеришка поляна, Бъндеришки езера, манастира над Добринище и др.

Децата разполагат с много време да общуват и да се забавляват заедно по време на дискотека, състезания, конкурси, тематични вечери и др. Лагерът завършва със заключителен концерт и изложба на произведенията на децата.

Снимки: luckykids.bg

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.