Иван Звездев приготвя най-вкусната доматена супа

0
420

Чудна рецепта

Вкусна е доматената супа на Иван Звездев

Още един начин за разнообразие на домашното меню.

Има различни варианти за приготвяне на вкусна домашна доматена супа.

Иван Звездев предлага неговия вариант.

Супата е постна и е подходяща за всички пости през годината (преди Великия пост на Великден, за Петровите пости, за Богородичните пости, за Коледните пости преди Рождество Христово).



Българският топ кулинар съветва първо да натрошите фидето. След това да нарежете кромид лук и чесънът на ситно. Затопляте  олио  (зехтин) в подходяща тенджерка. Под капак и на слаб огън задушавате чесъна и лука за около 3 минути.

Слагате  фидето и се пържи докато стане златисто. Това е чарът на тази супа, казва Звездев. Но можете и да не пържите фидето.

Изсипвате нарязаните на ситно домати от консерва при лука и при чесъна. Наливате 1 литър гореща вода. Добавяте сол и малко захар, за да неутрализирате киселия вкус на доматите.  Готвите домашната доматена супа за още 10 до 15 минути.  В края на готвенето я подправяте с босилек и с дребно нарязан пресен магданоз.

Варите още 5 минути.

Понеже супата е постна, вие можете да я поднасяте както топла, така също и студена. И през зимата, и през лятото.

Освен това по ваше желание можете да й прибавите и кротони. А когато не е време за пости, можете да си добавите и натрошено сиренце. Всеки както му е хубаво.

Добър апетит на всички!

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara. Ще разучите нагледно цялата рецепта за тази вкусна доматена супа.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.