Ето какво те очаква, ако ти играе окото!

1
1531

От стари времена се е вярвало, че ако ти играе окото, това е поличба какво ще ти се случи в много близко бъдеще

От стари времена се е вярвало, че ако ти играе окото това е поличба какво ще ти се случи в много близко бъдеще. И днес продължаваме да вярваме, че това мускулно трептение може да ни подготви какво ще ни сполети, пише Съновник.

От чисто физиологически аспект, ако ти играе окото всъщност означава, че ти трепти или се свива мускулът на клепача. Разбира се, това усещане често може да се доста неприятно, особено ако интензитетът на тези трептения е по-чест или пък ако това свиване на мускула продължи няколко дни.

okoto-igrae
Когато ви играе окото

Причината да ти играе окото или както вече установихме, да ти трепти мускулът, се дължи най-вече на преумора на нервната система или като реакция, получена в следствие на някакво преживяване. Възможна причина да ти играе окото е и претоварване на очите от работа или взиране в монитора на компютъра.

За да се отървете от този неприятен тик трябва да забавите темпото си на живот, да си отделяте повече време за почивка и за сън. Само така очите и мускулите ви ще си починат и ще възвърнат предишното си стабилно състояние.



Ако работата ви е свързана с постоянно взиране в компютъра, то сега ще ви предложим лесен трик за отпочиване на очите. Затворете очи, облегнете се назад на стола си и започнете бавно да вдишвате през носа и да издишвате през устата. Повторете това упражнение няколко пъти. Веднага ще усетите положителното му влияние върху нервната ви система.

Ако обаче този лесен трик няма нужния ефект и окото ти продължи да играе, то това може да е признак на по-сериозен проблем и е необходимо да се посъветвате с невролог.

Според народните вярвания е много показателно ако ти играе окото. Ако сте родени през нечетен месец и ви играе лявото око, това е хубав знак, че нещо ще се случи според вашите желания. А ако ви заиграе дясното око – това не е на хубаво.

Ако сте родени на четен месец за вас добрият предвестник е ако ви играе дясното око и лош, ако ви трепти лявото око.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.