Лесен и чудно вкусен сладкиш с круши и крема сирене

0
202

Този сладкиш с круши и крема сирене се топи в устата

сладкиш с круши и крема сирене
Уникален е този сладкиш с круши и крема сирене

Предлагаме ви рецептата за много лесен за приготвяне и страшно вкусен сладкиш с круши и крема сирене. Такава фантазия става и наслада за небцето, че ще си оближете пръстите. Гарантираме ви, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни една чаша брашно, 125 грама масло, половин чаша захар, един жълтък.

А за пълнежа си взимаме едно пакетче крема сирене, сто грама сметана, 150 грама захар, един компот от круши, 80 грама ром или коняк.

Първо трябва да си разбием маслото заедно със захарта, докато побелее сместа. После си добавяме жълтъка и по малко от брашното. Вече омесеното тесто си го разстиламе в една кръгла тавичка.



Преди това обаче сме си намазали тавичката с масълце и сме поръсили дъното й с брашното, за да не залепва сладкишът. Повдигаме си краищата на тестото и ги надупчваме с вилица, за да не се издуе.

Пъхаме си тавичката във фурната и печем до порозовяване на блата. После го вадим от фурната и го оставяме настрани, за да изстине. Като видим, че вече блатът е изстинал, си го намазваме с крема.

Самият крем пък го правим като си разбиваме крема сиренето заедно ъсс сметаната, със 70 грама захар и рома или коняка. Крушите от компота ги вадим и ги отцеждаме от сока.

Него пък си го варим, без крушите, за около десетина минутки заедно с 80 грама захар. Крушите, които сме отцедили, си ги нареждаме като ветрило върху намазания с крема сладкиш.

Накрая го поливаме обилно със сиропа, който обаче е предварително охладен. Този сладкиш става уникално вкусен и се топи в устата. Убедени сме, че ще ви хареса много и ще останете доволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.