БГ ученици изобретиха робот, който спасява човешкия живот

0
329

Браво на предприемчивите и умни български ученици! Те изобретиха и представиха своя уникален и неподражаем робот, който може да спасява човешкия живот

Това са тримата млади БГ изобретатели и техният умен робот

Ето още един повод да се гордеем и с тези трима млади българи. Те спечелиха симпатиите на учени и изобретатели от цяла Европа.

Както научихме от репортаж по   novatv.bg, тримата ученици и млади изобретатели на уникалния робот.  Това са Венеция Георгиева, Борис Зюмбюлев и Никита Овсянников. Те представиха своето изключително изобретение на научния форум „Webit 2020”, който се проведе преди няколко дена във Виена.

След като получиха престижна награда за своя изобретен робот, младите български учени очакват да получат финансиране, за да реализират на практика своето изобретение.

А то е изключително полезно. Малко на пръв поглед, но в същото време ще може да прониква в най-труднодостъпните места, за да открива хората в беда. С помощта на своите вградени сензори малкият робот, наречен „Лабиринт“ подава сигнали до спасителни групи.



Освен това малкият умен робот „Лабиринт“ може да се промъква на трудно достъпни места и да взема различни проби за анализ.

И тримата ученици вече проучват чуждите университети, за да изберат най-подходящите за тяхното следване.

Обещават, че след като се дипломират ще се завърнат обратно в България, но дали ще стане така.

Бургаски ученици разработиха друго уникално изобретение. Това е уникален електромобил. Неговият дизайн е бил вдъхновен от мишката за компютър. Само с едно зареждане на батерията той може да измине 160 км.

Уникалният електромобил е направен от алуминий и фибростъкло. Нарекли са го още “баткомобил”.

Неговото изграждане отнело 4 месеца. Децата са получили безценна финансова подкрепа от Община Бургас и от частния бизнес.

Учениците са работили под ръководството на техния преподавател инж. Кънчев. Той предложил формата на колата на бъдещето да прилича на компютърната мишка.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.