Иван Звездев приготвя скоростен и лесен тутманик – без мая и без втасване

0
284

Чуден е

Лесен е този вкусен тутманик

В българската кулинария са познати различни начини за приготвяне на вкусен домашен тутманик.

Иван Звездев представя т.нар. „овчарски тутманик“. Той е скоростен, защото не се замесва тесто с мая, което е необходимо да втасва. А се замесва незабавно.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар, първо трябва да пресеете брашното. Счупвате 3 яйца и леко ги разбърквате. Разбийте с вилица киселото мляко и в него загасете сода бикарбонат. Прибавете шупналото мляко при яйцата. Налейте олио и разбъркайте.

Посолете пресятото брашно. Направете кладенче в центъра и прехвърлете сместа от мляко и яйца като разбърквате внимателно. Натрошете сирене и също го прибавете при останалите продукти. Омесете тесто.



Намасляваме подходяща форма или тавичка за печене. Иван Звездев препоръчва да бъде с размери 20 х 20 сантиметра. Прехвърлете тестото в нея и го разпределете равномерно. Намажете тутманика с едно разбито яйце. Печете 30-35 минути във фурна, която е загрята на 200 градуса.

Не пропускайте видеото долу от българската топ култова кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите всички детайли в приготвянето на вкусния тутманик без месене.

По традиция българският топ кулинар предлага още много и все полезни домакински съвети. Те са важни за всяко домакинство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.