Иван Звездев приготвя разкошен – скоростен и лесен, чудно вкусен

0
8528

Чуден е

Звездев

Страхотна рецепта.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар, първо трябва да пресеете брашното. Счупвате 3 яйца и леко ги разбърквате. Разбийте с вилица киселото мляко и в него загасете сода бикарбонат. Прибавете шупналото мляко при яйцата. Налейте олио и разбъркайте.

Посолете пресятото брашно. Направете кладенче в центъра и прехвърлете сместа от мляко и яйца като разбърквате внимателно. Натрошете сирене и също го прибавете при останалите продукти. Омесете тесто.

Намасляваме подходяща форма или тавичка за печене. Иван Звездев препоръчва да бъде с размери 20 х 20 сантиметра. Прехвърлете тестото в нея и го разпределете равномерно. Намажете тутманика с едно разбито яйце. Печете 30-35 минути във фурна, която е загрята на 200 градуса.



Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще научите нагледно всички подробности за приготвяне на този чуден тутманик, заедно с всички пропорции на продуктите.

Екипът на  topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и истинско удоволствие, докато си хапвате от този вкусен  и оригинален тутманик  по предложение на Иван Звездев!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.