Президентът Плевнелиев: Консултации за бюджета

0
264

Президентът Плевнелиев днес проведе консултации с лидерите на най-големите политически партии, преди да представи  новия служебен кабинет официално

Присъстваха всички лидери на партии – Бойко Борисов, Михаил Миков, Лютви Местан, Николай Бареков, Меглена Кунева, Иван Костов, Светльо Витков и други. Само Волен Сидеров не дойде.

Президентът Плевнелиев обърна внимание на няколко важни проблема, които стоят пред българското общество. Консултациите се предават директно по БНТ.

Плевнелиев
Президентът Плевнелиев проведе консултации за бюджета с политическите партии

1. Да се разгледат сериозно всички програми, по които България получава средства от Еврофондовете.

Съществува огромна опасност да се губят средства, а това е вредно за нас. Президентът Плевнелиев подчерта, че не трябва да пропиляваме уникалната възможност, която Брюксел ни дава – за всеки 5€, България осигурява 1€, а ЕС ни отпуска още 4€.



2. КТБ към 21 септември няма да започне работа.

До средата на октомври БНБ трябва да излезе с доклад за реалното състояние на КТБ.

Два са вариантите, които могат да се разиграят  – ликвидация или оздравяване.

Промени в Закона за банките няма да се правят. Ако се тръгне към ликвидация, българските граждани ще получат само до 100 000 € – защитените от закона средства.

При разговори със синдикатите, с работодателите и с други НПО-та, гражданите са категорични, че държавата не трябва да бъде натоварена с поемане на средствата над 100 000 €.

3. Пожелания към партиите

Да имаме процес на позитивна предизборна кампания. Избирателите да гласуват възможно повече, за да могат изборите за следващото 43-то НС да преминат максимално добре.

Президентът Плевнелиев помоли партиите да не спират работата на служебното правителство, което сега ще избере, за да може работата на всички институции да продължи без сътресения.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.