Топ синоптик в БГ: Идва метеорологичен Апокалипсис у нас!

0
348

Метеорологичната обстановка в страната е екстремно опасна, ежедневните валежи предизвикват истински Апокалипсис у нас

Ужасяващи прогнози за близкото бъдеще направи топ синоптикът у нас – доц. Георги Корчев, който е шеф на Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките. Той сподели за Информационна агенция „Фокус“, че страната ни е изправена пред изключително сериозен метеорологичен Апокалипсис.

апокалипсис
Идва метеорологичен Апокалипсис у нас

Тази негативна тенденция на екстремни и много страшни метеорологични явления ще се запази и в следващите близки години, допълни доц. Корчев, цитиран от агенция „ПИК“.

Доц. Георги Корчев каза още, че количеството на валежите у нас е значително, но не това е най-сериозният проблем. Много по-страшно е това, което причинява на населението на България старата канализационна мрежа, липсата на добри отводнителни канали или непочистените шахти. Затлачените речни корита не позволяват реките да се движат в своите легла, а заради боклуци и непремахната растителност, буйната вода излиза от коритата им и залива околните сгради, поземлени имоти и инфраструктура. Това е причината на настъпването на този воден Апокалипсис у нас, заяви директорът на НИМХ.

Незаконната сеч също е изключително сериозен фактор за настъпването на тези черни дни за страната ни. Хората, които не оценяват това страшно положение в България през последните няколко седмици и продължат с това безхаберно отношение, ще бъдат катализатор за следващи подобни апокалиптични събития, каза още доц. Корчев.



апокалипсис
Топ синоптик доц. Корчев

Тенденцията за поройните валежи, интензивните валежи с големи зърна градушка и наличието на страшни гръмотевични бури ще се запази и в следващите няколко години. Добре е да се работи в посока на прогнозирането на подобен метеорологичен Апокалипсис, за да могат хората да се предпазят и евакуират при нужда, за да не се дават жертви или да пострада имуществото им, градено с кървава пот на челата през целия живот на обикновените българи по селата и градовете.

Важно е да се допълни, че ужасяващият Апокалипсис у нас е свързан със метеорологичните събития, които се случват в регионален, а и в глобален мащаб. Глобалното затопляне започна да дава отражение и тези потопи са поредното предупреждение на майката природа към човечеството за необмислените действия, които я разрушават.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.