Наводнението в Мизия изпрати две жертви в Отвъдното

0
234

Наводнението в Мизия се оказа страшна трагедия за населението от Северо-западна България. Наред с всички ужаси, двама души вече не са между живите

Кой е крив и кой е прав? Вечният въпрос, който започваме да си задаваме, когато българите бъдат сполетени от някое природно или друго бедствие.

Безхаберието на управляващите, които не могат навреме да организират почистване коритата на реките и да бъде направена профилактика на стените на язовирите у нас.

наводнението в Мизия
Наводнението в Мизия – поредната БГ трагедия тази година

Липсата на средства да се плати за почистване и за ремонти.

Пасивното положение на населението като цяло.



И ето, че отново природата свари неподготвени нашите сънародници от гр. Мизия.

Водата, която на места се вдигна до 4 метра, чак във вечерните часове днес започна да се отича и асфалтът на пътя да се вижда. Цял ден ставахме свидетели на репортажите, които всички БГ телевизии предават.

Но пък тази вода, която се оттича, се разлива в крайните квартали, така че наводнението в Мизия все още не е приключило.

До момента 800 човека са евакуирани. Те ще прекарат предстоящата нощ при свои близки, познати или роднини. Но това е само временно решение.

Тези 800 човека са останали без домове. Някои от къщите са били наводнени само в мазите и на първите етажи, но много от тях са съборени.

Загинали са домашни животни. Пострадали са посевите на хората в градините.

наводнението в Мизия
И в Бяла Слатина положението беше страшно както при наводнението в Мизия

Покъщнината е мокра или тотално съсипана.

Днес на място при наводнението в Мизия пристигнаха представители на правителството в оставка.

Бившият министър на МВР Цветлин Йовчев каза, че за момента има 3 начина, по които хората да получат помощи.

Единият е от държавния бюджет, втория е от Междуведомствената комисия, в която до момента са натрупани около 5 милиона лева и дарения на доброволци.

За момента все още не е разкрита сметка по линия на DMS за изпращане на  SMS-и както стана при наводнението на Аспарухово.

Щетите, които  наводнението в Мизия причини на българите, отново ги поставя в позиция да разчитат на държавата и на милостта на щедрите граждани.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.