Да подкрепим пострадалите в Мизия

0
462

Отново ни връхлетя природен катаклизъм, отново се налага да подкрепим пострадалите наши сънародници в Мизия

Както вчера разбрахме, двама души загинаха във водната стихия – жена и мъж.

Бог да ги прости и двамата! Съболезнования на техните близки и семейства!

През целия ден вчера патрулираха 2 хеликоптера „Кугър“, които търсеха хора за спасяване от високорискови и неудобни участъци.

Мизия
Такова беше положението в Мизия вчера

Водата след обяд вчера започна да се отича, но тя създаде опасност за крайните квартали на гр. Мизия.



При предишната трагедия в Аспарухово беше открита линия към DMS, за да можем да пускаме SMS-и, с които да подпомогнем пострадалите. Още първия ден се беше натрупала една значителна сума.

При бедствието в Мизия и в Бяла Слатина няма пуснат DMS, но всеки желаещ може да дари средства чрез SMS-и на номер 1466 при цена 1,00 лев за всички абонати на различните мобилни оператори.

Мизия
Помощ за пострадалите в Мизия

По линия на БЧК можете да преведете средства за бедстващите по банков път. Има сметка за българите, които живеят на територията на страната и сметка за живеещите в чужбина.

Повече информация получете от сайта на БЧК ТУК, за да се уверите сами, че кампанията е реална, а не е измамна.

Вчера 800 жители бяха евакуирани. Но размерът на нанесените щети тепърва трябва да бъде оценен. Хората, които останаха без домове или техните имоти пострадаха драстично, ще имат нужда от нашата помощ, защото са много.

Който е направил имуществена застраховка, тя ще поеме част от разходите за възстановяване. От държавния бюджет потърпевшите ще получат по 1 еднократна помощ, която е от 325 лева.

От т.нар. Междуведомствената комисия също ще отпуснат средства за пострадалите.

Преди трагедията да сполети Мизия и Бяла Слатина, сериозно пострадаха села в района на Габрово. И там водната стихия взе 2 жертви – син и неговата майка (Бог да ги прости!)

Община Габрово е разкрила сметка за набиране на средства в Банка ДСК, за да може и гражданите да помогнат на бедстващите.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.