Гордост: БГ ученик спечели медал от НАСА

0
280

На фона на всички неприятности в страната, един български ученик се завърна в България с медал от НАСА. Това е изключителен повод за гордост

Нашият герой се казва Ивайло Янев и е ученик в училище „Антим I“. Той спечели правото да участва в лагера на НАСА, който беше организиран в гр. Измир (Турция) и в който лагеруваха 163 участници.

В Space Camp взеха участие деца от целия свят, които се вълнуват от бъдещето и Космоса. Бъдещите млади учени на възраст от 9 до 17 години цяла седмица обменяха космически идеи в Турция.

НАСА
БГ ученик Ивайло Янев спечели медал от НАСА

Ивайло Янев и неговият приятел Петър Бечев написаха есе на английски и на български език, според изискванията на НАСА. Темата е „В какво ще  инвестирам, за да подобря живота на Земята“.

Младият български гений Ивайло Янев предложил да бъде направен телефон, който може да бъде вграден на обица. Втората му идея е машина, която може да прави диагностика и да извършва лечение на различни болести.



Третата идея, представена пред НАСА е специален уред, който може да добива полезни изкопаеми, а след това да ги достави до други планети, писаха в „Марица“ и цитирана от БЛИЦ.

Любопитните идеи на Ивайло Янев се харесаха много на организаторите от НАСА и умният български ученик получи награда – той спечели 5-то място в надпреварата.

Освен това той получил и парична награда.

Другият умен млад българин Петър Бечев представил своето изобретение – лека кола, която се движи с Кока-кола вместо с бензин и по този начин не замърсява околната среда.

Петър е класиран на 13-то място от общо 163.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.