Ансамбълът по художествена гимнастика с отлично представяне в Ташкент

0
233

Българските момичета от ансамбъла по художествена гимнастика показаха своята класа и възможности в  Ташкент

Възпитаничките на треньорката Ина Ананиева – Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Стоянова,  Христиана Тодорова и Цветелина Найденова  изиграха своето съчетание с два обръча и три чифта бухалки блестящо и получиха най-високата оценка от турнира – 17, 750 точки.

В следващото съчетание по художествена гимнастика с 5 ленти, нашите момичета взеха сребърен медал от надпреварата в Ташкент.

Първи се класира отборът по художествена гимнастика от Израел, който събра 17, 450 точки. Нашият отбор взе 17, 350 точки. Разликата е незначителна, но въпреки това останаха втори.

След дълги години, българският национален отбор по художествена гимнастика се възроди.



Gymnastic
Българският национален отбор по художествена гимнастика взе златен и сребърен медал

Това е прекрасно, защото няма нищо по-хубаво за нас българите да виждаме как българският трибагреник се издига на някоя световна спортна сцена и да чуваме българския химн да оглася простора.

Миналата година българският национален отбор по художествена гимнастика извоюва една историческа победа в Турция в град Измир.

Българките тогава представиха 2 съчетания – с 5 бухалки и второто – 3 топки с 2 ленти.

Съчетанието с 5 бухалки беше в съпровод на  музика с български фолклорни мотиви, докато представеното второ съчетание беше изключително динамично, невероятно мистериозно и неочаквано  сложно.

Снимки можете да разгледате ТУК.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.