Няма да повярвате какво е това супер изобретение! (ВИДЕО)

0
308

Учени от МИТ направиха сензационно изобретение, с което буквално предизвикаха световен фурор

Едно научно изобретение от преди няколко дни предизвика истински световен фурор. Това е първото бодливо хапче, изобретено от експерти от Технологичния институт на Масачузетс, съобщи тази важна медицинска новина сайтът Vesti.bg.

Учените са разработили това уникално хапче с бодли. И ако това ви звучи невероятно, то бързаме да ви съобщим, че бодливото изобретение е покрито със специална глазура, която се разтваря в киселинната обстановка на стомашно-чревния тракт на болния. Този сензационен медикамент е с размери 2 на 1 см. Той носи името MPill или Microneedle Pill.

Според експертният екип, сътворил това уникално изобретение, целта на бодливото хапче е да послужи като достоен заместител на неприятните и доста болезнените понякога инжекции.

izobretenie
Учените представиха своето последно изобретение

Учените са категорични, че след като бъде погълнато това лекарство, то няма да предизвика болка при преглъщането му. То е обгърнато от глазура, която се разтваря от стомашните киселини, при което се появяват няколко кухи игли, с дължина от 5 мм. Те директно се забиват и инжектират от нужното лекарство в стената на червата, а оттам веднага се разтваря в кръвта.



След като това невероятно изобретение е изпълнило своята функция и е инжектирало медикамента, то бива изхвърлено от тялото на пациента чрез екскрементите.

Научните експерти от цял свят залагат много надежди на това бодливо хапче. Смята се, че то с лекота ще замести инсулиновите инжекции, както и редица традиционни лекарства, които ще могат да бъдат поглъщани безопасно и тяхното усвояване от човешкия организъм ще се увеличи многократно.

Сензационното медицинско изобретение е дело на Карл Сколхамър. Той е награден от ръководството на Технологичния институт на Масачузетс за своя невероятен принос с приз от 15 000 долара.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.