За КТБ започват протести пред БНБ днес

0
315

Днес в София започва да тече протест пред сградата на БНБ срещу мерките в КТБ

След като беше сформирана група във Facebook с името КТБalive (повече инфо ТУК), подкрепящите решиха днес от 15:00 часа да се съберат пред сградата на БНБ в знак на протест.

Протестът има за цел постигане на  няколко задачи.

Първо – от БНБ да информират своевременно гражданите какво се случва с одита на КТБ.

КТБ
Днес в 15:00 часа на протест пред БНБ за КТБ

Второ – да се даде право на достъп на гражданите до техните законово гарантирани влогове и банкови сметки, за да могат да ги използват.



Както споделиха пред камерата на bTV днес граждани, ако детето на вложител в КТБ се разболее, неговите родители от къде да вземат средства, с които да заплатят неговото лечение.

Защото в КТБ през изминалите години са били превеждани заплатите на много работещи в различни държавни и частни фирми, както и пенсиите на редица пенсионери.

Има хора, които в момента не могат да си платят сметките за вода и да си купуват храна, заради проблемите с КТБ.

БНБ трябва да предприеме някакви спешни мерки в помощ на обикновените хора.

Преди няколко седмици по   bTV беше изнесена информация под формата на писмо от Брюксел, написано и подписано от Джонатан Фаул – началник на генералната дирекция „Вътрешен пазар и услуги“ в ЕС.

С това писмо г-н Фаул поискал  Петър Чобанов – вече бивш финансов министър и от  Калин Христов – подуправител на БНБ и началник на валутния борд да решат проблема с вложителите на КТБ.

Понеже не е ясно колко време ще продължи одита на КТБ, извършван не само от одитори от БНБ, но и от външни чуждестранни одитори, не може гражданите да бъдат поставени в ситуация на безизходица и да бъдат лишени от средства.

Който от нашите читатели има спестявания в КТБ, живее в София и днес е свободен, може да се включи в протеста пред сградата на БНБ за решаване проблема с КТБ.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.