Изхвърлете тези храни от вашата закуска, за да бъдете здрави

0
1359

Здравословното хранене стои на дневен ред, особено сега, понеже  всички ние сме подложени и на допълнителен огромен стрес. Изхвърлете тези храни от вашата закуска

храни
Без вредни храни на закуска – бекон, пържени яйца, тестени и мазни печива

В миналото, когато хората се ядели само сезонна храна, по едно ястие на хранене. Не са били толкова болни, колкото сме ние сега.

Причината е в храната, която е била екологично чиста, а и те самите никога не са имали възможност да преяждат.

Днес в магазина продават всичко, но голяма част от храната ни е вредна, защото е пълна с химия, подобрители и консерванти.

Ако отворите различни книги за здравословно хранене, в тях ще прочетете десетки препоръки за здравословно хранене, включително и за закуска. Кой от тях да изберете, при положение, че много от вариантите си противоречат взаимно?



Според изследване на специалисти от Института за проучване на рака, има храни, с които никога не трябва да закусваме. Те могат да причинят язви, гастрити, колити, киселини в стомаха, както и до рак.

Вероятността да увредят вашия черен дроб, панкреас, жлъчка е голяма. Могат да причинят дори диабет, а не само наднормено тегло и затлъстяване.

1. Шунка, бекон, наденички и пържени яйца

Никога не започвайте деня в 6:30 или в 7:00 часа с подобни храни за закуска. Вашият организъм все още не се е събудил. Той не можe пълноценно да разгради тази ударна доза мазнина, която ще остане неразградена. После ще се натрупа под кожата или около важни органи като сърцето, вените, артериите.

2. Тестени храни като баници, милинки, тутманици, саламки, кашкавалки и други

Те са приготвени от бяло брашно, изпечени са в мазна тава и долният им пласт е напоен с тази мазнина. Съвсем вредни за организма сутрин рано.

3. Мекици, понички, бухти, пирожки

Тези храни са вредни не само защото са приготвени от тесто. А и защото са били изпържени в обилна мазнина.

4. Йогурт и всички видове плодови кисели млека 

Те са с нежна консистенция, ароматни и вкусни млека. Но производителите използват плодови конфитюри, сладка или плодове, които са били обработени с различни консерванти, за да имат голяма трайност.

5. Безалкохолни газирани напитки и натурални сокове

Газираните напитки са вредни за стомаха и за зъбите. А натуралните сокове, които се продават в ПВЦ шишета, кенчета или кутии са били третирани с консерванти, оцветители, ароматизатори и други химии.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.